سفارش تبلیغ
صبا ویژن

کافه فرهنگ

گزارش تحلیلی کلمه: چرا کمیته صیانت از آرا؟
گزارش تحلیلی کلمه: چرا  کمیته صیانت از آرا؟
شنبه ?? خرداد ???? ساعت ??:??
Share/Save/Bookmark < type=text/java>
a2a_linkname=document.title;
a2a_linkurl=location.href;
a2a_show_title=1;
a2a_hide_embeds=0;
a2a_onclick=1;
a2a_custom_services=[
["Balatarin","https://balatarin.com/links/submit?phase=2&url=A2A_LINKURL_ENC&title=A2A_LINKNAME_ENC","/images/bookmark_balatarin.png"],
["Donbaleh","http://donbaleh.com/submit.php?url=A2A_LINKURL_ENC&subject=A2A_LINKNAME_ENC","/images/bookmark_donbaleh.png"],
["Cloob","http://www.cloob.com/share/link/add?url=A2A_LINKURL_ENC&title=A2A_LINKNAME_ENC","/images/bookmark_cloob.png"]
];

< id=addtoany__id1 src="http://static.addtoany.com/menu/locale/fa.js" type=text/java charset=utf-8>
< id=addtoany__id2 src="http://static.addtoany.com/menu/page.js" type=text/java>
< type=text/java>
$(document).ready(function () {
$("#addtoany__id1").attr("src","http://static.addtoany.com/menu/locale/fa.js");
$("#addtoany__id2").attr("src","http://static.addtoany.com/menu/page.js");
});
< type=text/java>
var divFontsArray = new Array("doc_div17","doc_div19","doc_div20","doc_div19 *");
var currentFontSize = 9;

function changefSize(Wdo)
{
if (Wdo == "plus")
currentFontSize++;
else if (Wdo == "reset")
currentFontSize = 9;
else if (Wdo == "minus")
currentFontSize--;

for (i=0; i var thisObj = $("#"+divFontsArray[i]);
if (Wdo == "reset")
thisObj.css("font-size","");
else
thisObj.css("font-size",currentFontSize+"pt");
}
}

«احتمال قطع شبکه اینترنت، اختلال در خطوط تلفن، هزاران صندوق سیار خارج از نظارت و ...»
این اخبار نگران کننده‌ای است که علی‌اکبر محتشمی‌پور. مسئول کمیته صیانت از آرا در ستاد مهندس میرحسین موسوی از آن پرده بر می دارد. کمیته‌ای که از بدو تشکیل، واکنش‌هایی عجیب و مشکوک در سویه دولتیان برانگیخت. 

محتشمی‌پور در این باره به خبرنگار «کلمه» از فلسفه تشکیل کمیته صیانت از آراء می‌گوید و اینکه نسبت به عملکرد شورای نگهبان و وزارت کشور نگرانی‌هایی وجود داشت و سرانجام مهندس موسوی از من خواست که مسئولیت چنین کمیته‌ای را برعهده بگیرم!» 
نخست‌وزیر سال‌های شصت از وزیر کشورش خواسته است تا تمام تجربه و وزن سیاسی خود را به کار بگیرد تا کمیته‌ای برای پاسداری از آراء شهروندان تشکیل شود.
از آن روز که علی کردان از معاونان علی لاریجانی در سازمان صدا و سیما توسط محمود احمدی‌نژاد به سمت وزیر کشور منصوب شد زمزمه‌ها در خصوص نحوه برگزاری انتخابات آغاز گردید. منتقدان دولت معتقد بودند که انتصاب کردان به جای هاشمی ثمره – دوست نزدیک احمدی‌نژاد – در راستای پروژه‌ای است که برای برگزاری انتخابات طراحی شده است. هاشمی ثمره از وزارت کشور دولت احمدی‌نژاد به ریاست ستادهای مردمی او منصوب شد و انتقادها از کردان به دلیل نقص مدرک تحصیلی‌اش آغاز شد.
این انتقادها اما یک ویژگی ممتاز داشت و آن برجسته بودن نقش اصول‌گرایان مجلس بود. در مجلس اصولگرا، ناگهان چهره‌هایی سر بر آمدند که علی‌رغم تعلق آنها به جناح هوادار دولت، نسبت به آنچه امانتداری در برگزاری انتخابات می‌نامیدند اظهار نگرانی کردند.
علی مطهری و احمد توکلی از چهره‌های آشنای منتقد کردان بودند. وزیری که در مظان اتهام عدم شایستگی برای پاسداشت رای مردم در انتخابات بود. 

سرانجام،کردان توسط مجلس اصولگرا استیضاح شد و در جلسه استیضاح او عده‌ای اظهار داشتند «چگونه می‌توان از برگزاری سالم انتخابات توسط کسی اطمینان یافت که حتی امانتداری و صداقت را در خصوص مدرک تحصیلی خود رعایت نمی‌کند» کردان در نهایت پس از 90 روز ساختمان وزارت کشور را ترک کرد و پس از مدتی صادق محصولی برای این پست معرفی شد منتقدان دولت از هر دو جناح اما انتخابات محصولی را هم برنتابیدند.
در مجلس و در فضای سیاسی ابهاماتی درباره میزان ثروت او مطرح شد و حتی عده‌ای از اصولگرایان هنوز هم معرفی محصولی به عنوان وزیر کشور «اشتباه» احمدی‌نژاد می‌دانند. 

از آن جمله مریم بهروزی دبیر کل جامعه زینب است که از تشکل‌های اصولگراست. او با وجود انتقاداتی که از اصلاح‌طلبان دارد به صراحت نارضایتی خود را از انتصاب محصولی اعلام کرده است.
با این همه محصولی با رای اعتماد مجلس به وزارت کشور رفت و پس از مدتی خسرو دانشجو استاندار تهران را به ریاست ستاد انتخابات وزارت کشور منصوب کرد. دانشجو همان مسئولی است که این روزها نفس تشکیل کمیته صیانت‌آرا را در انتخابات خلاف قانون دانسته است. 

در ادبیات سیاسی جمله‌ای از مهدی کروبی هست که کمتر کسی هست که آن را نشنیده باشد. کروبی پس از آنکه در نتیجه شمارش آراء در انتخاب سال 84 اعلام شد  و آشکار گردید که محمود احمدی‌نژاد و علی‌اکبر هاشمی رفسنجانی به دور دوم راه یافته‌اند سخنانی گفت و نامه‌هایی نوشت و گفت تا حدود ساعت 4 صبح محرز شده بود که او و هاشمی نامزدهای دور دوم انتخابات هستند، اما «من دو ساعت خوابیدم و وقتی بیدار شدم نتیجه عوض شده بود.»
این جمله طنز‌امیز اما برای کروبی و هوادارانش توام با جدیتی تلخ بود. کروبی معتقد است که شانس پیروزی او در رقابت با هاشمی در سال 84 بسیار بالا بود و در اثر برخی دستکاری‌ها در آرا، کرسی ریاست‌جمهوری از او گرفته شده است. 

همچنین کمیته‌ای با کارکرد مشابه کمیته صیانت از آراء در ستاد کروبی تشکیل شده که مسئولیت آن به عهده مرتضی الویری شهردار اسبق تهران و از حامیان مهدی کروبی است.
الویری و محتشمی‌پور چند روز پیش در بیانیه‌ای مشترک نسبت به هر نوع تخلف در انتخابات هشدار دادند.
با همه اینها دولت احمدی‌نژاد و وزارت کشور،کمیته صیانت از آرا، را به رسمیت نمی‌شناسد و حاضر به همکاری با آن نیست. چرا که معتقد است اولا نفس تشکیل این کمیته فاقد وجاهت قانونی است و دیگر آنکه براساس قانون درخواست اعضای این کمیته برای نظارت بر مراحل مختلف انتخابات و داشتن نماینده، خلاف قانون است. 

وقتی از محتشمی‌پور می‌پرسیم که «ضمانت اجرایی تصمیمات کمیته صیانت از آراء چیست؟ پاسخ می‌دهد: «مردم»
او معتقد است:«آگاهی مردم می‌تواند سدی در برابر هر نوع اراده برای تخلف در انتخابات باشد.» به همین دلیل تاکید می‌کند: «هر نوع تخلف انتخاباتی را به اطلاع مردم می‌رسانیم.»
رئیس کمیته صیانت‌آرا در ستاد موسوی اما در کنفرانس مطبوعاتی‌اش خبرهای نگران کننده‌ای هم دارد. او از طرح‌هایی که شنیده شده عده‌ای درصدد اجرای آن در روز انتخابات هستند خبر داد. از جمله احتمال قطع شبکه اینترنت و ایجاد اختلال در خطوط تلفن.»
محتشمی‌پور همچنین از هزاران صندوق سیار و بیرون از محدوده نظارت خبر داد و گفت که « اگر در هر صندوق 500 رای تقلبی بریزند مقصودشان حاصل شده است.»
در این میان هر چه به روز 22 خرداد نزدیک می‌شویم بحث و گفتگو پیرامون سلامت انتخابات داغ‌تر می‌شود. بدون تردید همین بحث و اظهار نگرانی‌ها بود که روز جمعه، آیت‌الله جنتی دبیر شورای نگهبان را بر آن داشت تا با قاطعیت بگوید: «سلامت انتخابات را تضمین می‌کنم!» 

با این همه دو نامزد جدید اصلاحات (موسوی و کروبی) هر دو نگرانی‌های جدی درباره سلامت انتخابات، نحوه نظارت، گرایش سیاسی ناظران، تعداد صندوق‌های ثابت و سیار، نحوه و زمان رای‌گیری، ترکیب حاضران در شعبه‌ها، گرایش بازرسان، نحوه شمارشآارا و ... دارند.
کروبی گفته است که این بار اصلا نمی‌خوابد! موسوی نیز از زبان رئیس کمیته صیانت از آرا ستادش نگرانی‌هایش را در این خصوص ابراز کرده است.
 
اکنون این سوال به شدت مطرح است که آیا در شب گرم 23 خرداد ماه 88، حادثه‌ها می‌توانند سرنوشت انتخابات را تغییر دهند؟ در لحظاتی که همه در خواب هستند آیا فرشته عدالت بیدار است و آنچنان که همواره در اعم انتخابات در سی سال گذشته رسم بوده این بار هم می‌توانیم شاهد انتخاباتی سالم و کم مشکل باشیم. به راستی چه رخ خواهد داد در شب گرم بیست و سوم خرداد در لحظاتی از نیمه شب، وقتی همه خوابیم؟
 آیا می‌توانیم امیدوار باشیم که آنگاه که چشم می‌گشاییم، رای مردم، به راستی میزان باشد و انتخابات سالم؟ 
هنوز برای قضاوت دیر نشده است!